22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Kapr s houbami

Název Množství a jednotka
kapr 600 g
máslo 100 g
hladká mouka 1 lžíce
cibule 1/2 ks
houby 150 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Kapra naporcujeme, prosolíme a necháme odležet.
Na pánvi na másle zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájené houby a mrkev nakrájenou na tenká kolečka. Chvíli podusíme, přidáme kapra a podlijeme vínem.Dusíme do měkka. Pak rybu vybereme a šťávu zahustíme světlou jíškou. Necháme povařit. Kapra pokapeme citronovou šťávou a zalejeme omáčkou.


 


RECEPTY

Rajská polévka s celerem

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme nastrouhaný celer a mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná s mozzarellou

Postup: Do deci mléka namočíme nakrájený rohlík.Do mísy dáme mleté maso, vejce,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...